Käytämme evästeitä parantaaksemme palveluamme.
Lue lisää

Työkykyvalmentajien blogeja & onnistumisia yhdessä asiakkaiden kanssa

Henkinen ylähylly auttaa juurisyiden äärelle

Työn Osaajat -blogi 12.1.2021 Työkykyvalmentaja Anne Vanajoki

Mitä on valmennustyön ytimessä? Mitä valmentaja voi tehdä, että valmennettavan elämänmuutos käynnistyy? Kyse ei ole tiedon jakamisesta, sillä tieto on jokaisen saatavilla muutaman klikkauksen päässä. Tärkeintä onkin ensin selvittää ongelman juurisyy, joka ei yleensä ole selvä valmennettavalle eikä myöskään valmentajalle.

Lue lisää.

Tommy Hellsten on yksi Suomen viisaimmista miehistä – näin hyödynnän hänen oppejaan työkykyvalmentajana

Työn Osaajat -blogi, 22.7.2019 Työkykyvalmentaja Samppa Kemppainen

Miksi minua kiinnostaa ihminen? Tämä pohjautuu omiin kokemuksiini työelämässä kuin myös henkilökohtaisessa elämässäni...
Bloggaaja Samppa Kemppainen on Oulussa ja koko Pohjois-Suomen valtakunnassa työskentelevä Spring Housen työkykyvalmentaja. 

Lue lisää.

Osatyökykyisten työllistäminen – nämä seikat lisäävät haasteellisuutta

Työn Osaajat -blogi, 23.11.2020 Sanna Salminen

Olemme Spring Housessa mukana useissa eri hankkeissa, joiden tavoitteena on ollut osatyökykyisten työelämään paluun, työelämään pääsemisen tai työssä pysymisen mahdollistaminen. Nämä kokemukset eri toimintavoista ja yhteistyöstä eri tilaajiemme kanssa ovat olleet tärkeä ja erittäin opettavainen matka.

 Lue lisää.

Läsnäolemisen sietämätön keveys

Työn Osaajat -blogi, 25.6.2019 Samppa Kemppainen

Läsnäolo on mielenkiintoinen sana. Se on kaksi sanaa yhdessä: läsnä ja oleminen. Aloitetaan olemisesta ja olemisen sietämättömästä keveydestä, kuten Philip Kaufmankin saman nimisessä elokuvassaan tuota tilaa tituleeraa. Mikä tekee läsnäolemisesta joskus sietämätöntä tai ainakin vaikeaa?

 Lue lisää.

Felix Adje haluaa olla tuottava osa yhteiskuntaa

Mari Mäkinen It Invalidiliiton verkkojulkaisu 27.1.2021

"Felix kokee, että ilman Spring House -yrityksen valmennuspalvelua ja Sopivaa työtä kaikille -hanketta hän ei nyt olisi siinä, missä on. Lue Felixin tarina It Invalidiliiton verkkolehdestä.

Sinun näköinen tulevaisuus - Tie ammatilliseen kuntoutukseen

Mari Paulaharju Albatrossi-lehdessä 

Merimieseläkekassa (MEK) kilpailutti viime vuonna ammatillisen kuntoutuksen palveluntuottajia. Yksi uusista MEK:in kuntoutuskumppaneista on StaffPoin-konserniin kuuluva Spring House Oy. Työkykyvalmentaja Samppa Kemppainen on Spring House Oy:n Merimieseläkekassan kuntoutusasiakkaille nimetty vastuuvalmentaja. 

 Lue lisää.

Sopiva työ löysi tekijänsä pienyritys Volttimediassa

Työelämä tänään ja huomenna, Satumaari Ventelä 16.4.2020

Volttimedia sai kaivattua apua uuden työntekijän rekrytointiin Invalidiliiton Sopivaa työtä kaikille -työllistämishankkeesta. Spring House Oy:n valmentajat ovat hankkeessa mukana auttamassa sekä työnantajia että työnhakijoita työllistymisprosessissa. 

Lue lisää.

Syövän voittanut Niko Heiniluoma löysi uuden uran haaveammatistaan 

Työelämä tänään ja huomenna, Satumaari Ventelä 20.11.2020

Aivokasvaimesta selvinnyt Niko Heiniluoma joutui vaihtamaan alaa sairautta seuranneen työkyvyn aleneman takia. Uusi ura löytyi pitkäaikaisesta haaveammatista tehtävässä, jossa Heiniluoma pääsee hyödyntämään monipuolista osaamistaan oman jaksamisensa ehdoilla.

 Lue lisää.

IPS-mallin ytimessä on työelämäyhteistyö

Työelämä tänään ja huomenna, 23.2.2021 Sanna Salminen

 

IPS-malli on Yhdysvalloista lähtöisin oleva tutkimukseen ja kansainväliseen näyttöön perustuvaa työhönvalmennuksen malli, joka sopii erityisesti haastavassa työmarkkina-asemassa olevien henkilöiden työllistämiseksi avoimille työmarkkinoille. Spring House on yhdessä työeläkevakuutusyhtiö Varman kanssa pilotoimassa IPS-mallia ja sen mahdollisuuksia työeläkekuntoutuksessa. 

Lue lisää.

Mielenterveyden haasteet - Kertoako vaiko eikö?


Työn Osaajat -blogi, 18.3.2021 Sanna Salminen

Fyysisiä rajoitteista on yleensä helpompi puhua kuin mielen tason ongelmista. Mielenterveysperusteiset tekijät ovat kuitenkin yleisin syy jäädä työkyvyttömyyseläkkeelle. Spring House ja Varma ovat toteuttamassa uutta mielenterveyskuntoutujille suunnattua työllistymisen pilottihanketta.

Lue lisää.

Sopivaa työtä kaikille -​työelämävalmennuksesta eväitä eteenpäin

Kirjoittanut Anne Mäki 16.04.2021

Invalidiliitto on viime vuosina rakentanut Sopivaa työtä kaikille -konseptia, jonka tavoitteena on parantaa fyysisesti vammaisten työllistymistä. Yhtenä osana konseptiin kuuluu konkreettisesti töiden etsiminen työtä haluaville fyysisesti vammaisille henkilöille. Yhteistyömme jatkuu edelleen Ammattiopisto Spesian ja Work Pilots Oy:n kanssa. Valtakunnallinen työelämävalmennus, josta vastasi Spring House Oy, päättyi viime vuoden lopussa. Kuinka onnistuimme yhteistyössämme Spring House Oy:n kanssa?

Lue lisää

 IPS-mallin erityispiirteitä ammatillisessa kuntoutuksessa

Kirjoittanut 6.5. Piia Kratch, Spring House & Marika Schaupp, Varma


Spring House ja Varma pilotoivat IPS-mallia (Individual Placement and Support) mielenterveyskuntoutujien työllistymiseen ja kuntoutumiseen. Malli on herättänyt suurta mielenkiintoa. Kirjoituksessa pohditaan millaista lähestymistavan ja ajattelumallin muutosta IPS vaatii ammatilliselta kuntoutukselta, mitä taitoja työssävalmentajalta edellytetään, ja miten työssävalmentajan rooli laajenee IPS-mallin myötä.

Lue lisää

Varman ja Spring Housen mielenterveyskuntoutujien työllistymistä edistävä IPS-pilottihanke voitti Rekrygaalan Vuoden rekrytointiteko -palkinnon

Pilottihankkeen tavoitteena on edistää mielenterveyskuntoutujien työhönpaluuta niin, että työ on keskeinen osa kuntoutumista. Vuoden kestäneessä hankkeessa on jo saatu lupaavia tuloksia.

Lue lisää

Lähiesihenkilön tärkein tehtävä on mahdollistaa joukkueensa onnistuminen

Työn Osaajat -blogi, 19.9.2022, Työkykypalveluiden kehittämispäällikkö Piia Kratsch

Jokainen onnistunut työelämään paluu ja työssä pysyminen ovat merkityksellisiä niin yksilöiden, yritysten kuin yhteiskunnankin kannalta....

Piia Kratsch työskentelee Innomari Oy-Spring House Oy:ssa työkykypalveluiden kehittämispäällikkönä. Piian työhön kuuluu lähiesihenkilötyön lisäksi matriisissa johdettavia ammatillisen kuntoutuksen palveluita ja henkilöasiakastyötä. 

Lue lisää