Käytämme evästeitä parantaaksemme palveluamme.
Lue lisää

Tervetuloa Kelan järjestämään ammatilliseen kuntoutukseen

 

Jos työkykysi heikentyy, lähde ajoissa liikkeelle ja hakeudu ammatilliseen kuntoutukseen. Voit keskustella tilanteestasi yhdessä työnantajan, työterveyshuollon tai hoitavan lääkärisi kanssa. Tietoja kuntoutuksesta voit kysyä myös oman eläkelaitoksesi tai vahinkoyhtiösi kuntoutusasiantuntijalta sekä Kelasta.  Spring House & Innomari tuottaa Kelalle ammatillisen kuntoutuksen kursseja ja valmennuksia. 

Kelan järjestämä ammatillinen kuntoutus on tarkoitettu erityisesti työelämän ulkopuolella oleville, nuorille ja osatyökykyisille. Kelan kuntoutus voi olla mahdollista myös silloin, kun työeläkelaitoksen tukeman ammatillisen kuntoutuksen kriteerit eivät täyty. 

Kelan Nuotti-valmennus nuorille

NUOTTI-valmennuksessa 16–29-vuotias nuori saa oman henkilökohtaien valmentajan, jonka kanssa voi yhdessä pohtia tulevaisuutta. Valmentaja tukee nuorta hänen elämäntilanteessaan ja opiskelu- ja työelämäsuunnitelmien tekemisessä. Valmentajan kanssa rakennetaan nuoren vahvuuksille ja toiveille perustuvat tavoitteet sekä lähdetään yhdessä niitä kohti valmennuksessa:

  • 5 kuukautta ja 20 tapaamiskertaa
  • Toteutus nuoren yksilöllisen tarpeen mukaan
  • Valmennus on nuorelle maksuton
     

NÄIN HAET NUOTTI-VALMENNUKSEEN

Nuori tai nuoren kanssa työskentelevä ammattilainen voi ottaa yhteyttä Kelaan, puh. 020692205. Nuori haastatellaan ja hakemus otetaan suullisesti vastaan.
Lue lisää ohjautumisesta ja palveluntuottajista: Kela.fi - NUOTTI-valmennus

Spring Housen NUOTTI-palvelut (StaffPoint konsernin internetsivuilla)

Tulosta Spring Housen NUOTTI-valmennuksen esite: SpringHouse Nuotti 

LISÄTIEDOT

Sanna Salminen
Spring House johtaja, Työkykypalvelut
sanna.salminen@springhouse.fi
Puh. 0505993671

Autamme sinua mielellämme, jos sinulla on kysyttävää kuntouksista ja niihin hakeutumisesta. Jätä yhteystietosi alla olevalla lomakkeella ja olemme sinuun yhteydessä pian!

 

Työllistymistä edistävät TEAK-kurssit

Tuotamme nyt myös KELA:n työikäisten varhaisen kuntoutuksen TEAK-kursseja (Työllistymistä edistävä ammatillinen kuntoutus). TEAK auttaa löytämään mahdollisia väyliä työelämään esim. terveydellisistäongelmista huolimatta. TEAK:ssa valmentaja tukee, ohjaa ja auttaa eteenpäin.  Autamme sinua, joka tarvitset tukea urasuunnitelman teossa ja ammatinvalinnassa seka alan soveltuvuuden varmistamisessa. Saat myos ohjausta avoimille työmarkkinoille hakeutumisessa. Toimimme työllistämispalveluiden rajapinnassa. Osatyökykyisten jäljellä olevan työkyvyn tunnistaminen ja kapasiteetin tunnistaminen on keskeinen osa työtämme. Kuntoutuminen on muutosta ja uuden oppimista. Palvelumme tukevat tilanteissa, joissa työelämään pääsy tai sinne palaaminen on vaikeutunut terveydellisistä tai muista syistä.

 

NÄIN PÄÄSET TEAK-KUNTOUTUKSEEN 

Oletko 16-29 vuotias, ja toimintakykysi on olennaisesti heikentynyt? Hae TEAK-kuntoutusta ilman lääkärin­lausuntoa soittamalla KELA:n palvelunumeroon 020 692 205. Kuntoutuksen asiantuntija haastattelee sinut ja vastaanottaa suullisen hakemuksen. 

Mikäli olet yli 30-vuotias, voit hakeutua kuntoutukseen varaamalla ajan lääkärille ja hankkimalla B-lausunnon, jossa sinulle suositellaan TEAK-kuntoutusta. Tämän jälkeen täytät KELA:n lomakkeen KU 101 ja toimitat sen KELA:lle. Hakemuksen jalkeen saat päätöksen KELA:lta ja palvelu voidaan aloittaa! Polkusi työllistymiseen voi alkaa. 

LISÄTIEDOT

Jaana Bister
Kuntoutuspäällikkö 
Spring House Oy
045 7881 7094
vaihde (09) 726 2800
jaana.bister@springhouse.fi 

Tulosta TEAK-kuntoutuksen esite tästä

 

"Valmentajamme mahdollistavat vuosittain lähes tuhannen asiakkaan työhön pääsemisen, työhön palaamisen ja työssä pysymisen polkuja. Tämä osaaminen on nyt sinun käytettävissäsi."