Käytämme evästeitä parantaaksemme palveluamme.
Lue lisää

Tutustu valmentajiimme

Laura Stjernberg, työkykyvalmentaja: Tehdään juuri sinun näköinen yksilöllisen polku tulevaan, joka kantaa

Työskentelen ammatillisen kuntoutuksen parissa työkykyvalmentajana. Asiakastyössä kohdataan, tuetaan ja rohkaistaan yksilöllisen urapolun suunnitteluun ja toteutukseen.  

Minulla on reippahasti yli 15 vuoden työkokemus mielenterveys-, päihde-, ja sosiaalityön parissa. Koulutukseltani olen sosionomi (amk) sekä kolmivuotisen psykoterapiakoulutuksen käynyt terapeutti, jota edelsi vuoden kestävä psykoterapeuttiset valmiudet opinnot sekä ratkaisukeskeisen psykoterapian lisäopinnot - myös monenlaista lisäkoulutusta kertynyt vuosien aikana.  

Teen juuri tätä työtä, koska tässä työssä arvostetaan ihmisyyden monimuotoisuutta. Olenkin omimmillani tehdessäni yksilötyötä. Minulle on tärkeää muodostaa luottamuksellinen vuorovaikutussuhde, jossa voidaan vahvistaa asiakkaiden pystyvyyden tunnetta ja toimijuutta ratkaisukeskeisellä työotteella. Teen tätä juuri siksi, että tässä työssä asiakas saa oikea-aikaisesti tukea ja työn kautta rakennetaan kestävää työuraa. 

Onnittelut valinnasta, sillä olet päätöksen tehnyt lukiessasi tätä tekstiä. Tehdään juuri sinun näköinen yksilöllisen polku tulevaan, joka kantaa. 

 

Mari Aho, työkykyvalmentaja: Lähde katsomaan, mitä työelämällä on sinulle tarjota!

Toimin työkykyvalmentajana Kelan TEAK-kuntoutuksessa. Olen toiminut fysioterapeuttina ja työfysioterapeuttina useassa eri työpaikassa.Ennen Spring Houseen tuloani työskentelin 13 vuotta Kiipula -Aviressa työfysioterapeuttina ja työelämän asiantuntijana tehden kaikkia Kelan kuntoutuksia. Viimeiset 3 vuotta työskentelin pääasiassa TEAKin parissa.

Olen valmistunut fysioterapeutiksi ja erikoistunut myöhemmin työfysioterapiaan. Myös akupunktio kuuluu osaamiseeni. Työ on opettanut minua työkykyvalmentamisessa.

Miksi teen juuri tätä valmennustyötä? Saan tehdä läheistä yhteistyötä erilaisten ihmisten kanssa ja auttaa heitä työllistymään haasteista huolimatta sekä löytämään ehkä uuden suunnan elämälleen. 

Lähde katsomaan, mitä työelämällä on sinulle tarjota!

 

Anne Vanajoki, työkykyvalmentaja: Työkokeilu on aina polku jonnekin.

Moikka kaikki! Aloitin SpringHousella elokuussa 2020, koska pääsin mukaan mielestäni erittäin mielenkiintoiseen IPS-pilottiin, joka toteutetaan yhteistyössä Varman kanssa. On huikeaa olla mukana omalta osaltaan kehittämässä uutta mallia toteuttaa ammatillista kuntoutusta. Lisäksi olin mukana Keski-Suomen osatyökykyisten pilottihankkeessa, jossa teimme tiivistä yhteistyötä TE-keskuksen työkykykoordinaattorien kanssa. Tämäkin toi uuden näkökulman valmennustyöhön ja osatyökykyisten toimintaympäristöön ylipäätään. Toivottavasti pääsen vastaaviin pilotteihin jatkossakin. Teen tällä hetkellä IPS-asiakkaiden työssävalmentamista, ammatillista kuntoutusta työeläke- ja vahinkovakuutusyhtiöille, Melba-sertifiointia ja osallistun muihinkin koulutuksiin. Hienoa, että saa olla näin innovatiivisella työnantajalla töissä ja kehittää omaa osaamistaan!

Työskentelin Mehiläisessä työvalmentajana, tiimiesimiehenä ja sosiaalialan asiantuntijana. Tein ammatillista kuntoutusta työeläke- ja vahinkovakuutusyhtiöille sekä toimin työterveyshuollon puolella sosiaalialan asiantuntijana. Tätä ennen työkykyasiat ja ammatillinen kuntoutus tulivat tutuiksi tamperelaisessa vahinkovakuutusyhtiössä, jossa työskentelin lakisääteisissä henkilökorvauksissa liikenteen korvausasiantuntijana useamman vuoden ajan.

Olen koulutukseltani KTM, pääaineena vakuutustiede. Puolet opinnoista koostui sosiaalivakuutuksen opinnoista ja tämä on antanut hyvän pohjan suomalaisen työeläkejärjestelmän ja sosiaaliturvan tuntemiseen. Kaupallinen koulutus on antanut myös hyvän pohjan työmarkkinoiden toiminnan tuntemiseen, joka on tärkeä osa työkykyvalmentajan työtä. Lisäksi olen suorittanut psykologian perusopinnot avoimessa yliopistossa sekä Työterveyslaitoksen järjestämän työterveyshuoltoon pätevöittävän asiantuntijakoulutuksen. Minua kiinnostaa kovasti NLP-koulutukset ja ehkäpä paneudun niihin lähitulevaisuudessa…

Pidän ratkaisukeskeisestä asiakastyöstä todella paljon ja ammatillinen kuntoutus on todella upea mahdollisuus, josta hyötyvät kaikki osapuolet: kuntoutuja-asiakas, työnantaja ja koko yhteiskunta pienentyneen eläkemenon muodossa. Siksi tätä työtä on helppo tehdä, koska uskon tähän aidosti. Moni asiakas muuttuu silminnähden iloisemmaksi ja hyvävointisemmaksi, kun hänelle löydetään juuri hänelle sopiva työ. Joskus asiakkaan terveydentilan rajoitteet ovat niin pahat, että sopivaa työtä ei löydy. Tällöinkin ammatillisesta kuntoutuksesta on se hyöty, että on ainakin mietitty ja kokeiltu eri vaihtoehtoja, eikä sitä tarvitse enää jatkossa jossitella. Tämä tieto auttaa asiakasta hyväksymään tilanteen.

Monesti sanon epäröivälle asiakkaalle, että ethän sinä tässä mitään menetä. Eihän sitä koskaan tiedä, vaikka sopiva työ löytyisikin. Työkokeilu on aina polku jonnekin.

Terhi Saarikoski työkykyvalmentaja: Yksin ei tarvitse eteenpäin yrittää!

Hei!  

Teen työkykyvalmentajan tehtäviä eli autan työeläkeyhtiöiden lähettämiä asiakkaita löytämään reitin takaisin työelämään sairaudestaan tai vammastaan huolimatta. Työhistoriani koostuu aikuisväestön ohjaamisesta liki 20 -vuoden ajalta julkisella ja yksityisellä sektorilla, myös esimieskokemusta on kahdeksan vuoden ajalta. Työeläkekuntoutusta olen tehnyt noin 7 vuotta. Nykyisin toimin työkykyvalmentajan työni lisäksi yrittäjänä tehden yksityisesti uraohjausta ympäri Suomea tuleville asiakkailleni.

Koulutukseltani olen sosionomi AMK. Lisäksi minulla on opintoja sosiaalipolitiikan, sosiaalityön sekä teologian saralta. Olen kouluttautunut personal traineriksi ymmärtääkseni lisää ihmisen kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista ja pystyäkseni ohjaamaan heitä paremmin kohti hyvinvointia. Tällä hetkellä suoritan yrittäjän ammattitutkintoa Suomen Yrittäjäopistossa sekä uraohjaajan erikoistumisopintoja Oulun ammattikorkeakoulussa.

Valmennustyötä teen, koska haluan auttaa ihmisiä kohti mielekästä työelämää. Työllä on suuri merkitys ihmisen hyvinvointiin ja elämään kokonaisuudessaan, eikä sen merkitystä yhtenä kokonaishyvinvoinnin kivijalkana voida ohittaa.

Lähde rohkeasti ammatillisen kuntoutuksen avulla kohti työelämää. Yksin ei tarvitse eteenpäin yrittää vaan saat tarvittaessa apua päästäksesi eteenpäin. Askelten ei tarvitse olla suuria, kun ne ottaa yhdessä!

Pasi Riihiaho, työkykyvalmentaja: Muutos on mahdollisuus ja askel uuteen alkuun!

Hei,

Toimin asiakasohjauksessa ja laadin ammatillisen kuntoutuksen suunnitelmia yhdessä Pohjois-Pohjanmaan, Kainuun ja Lapin alueen kuntoutujille. Olen vuodesta 2008 saakka työskennellyt työvoimahallinnon, työeläke ja vahinkovakuutus asiakkuuksien parissa. Tehtävinä työhönpaluu- ja koulutussuunnitelmien laatiminen. Koulutukseltani olen kuntoutusohjaaja Amk 2013. Pidän asiakastyöstä, koska se tuo työhön mielekkyyttä ja monimuotoisuutta.

Muutos on mahdollisuus ja askel uuteen alkuun!

Marianne Miettunen, kuntoutuspäällikkö / työkykyvalmentaja: Tartu tilaisuuteen – muutos on mahdollisuus!

Olen Marianne Miettunen ja toimipaikkana ovat Oulu ja Pudasjärvi. Toimin kuntoutuspäällikkönä Innomari Oy-Spring House Oy:ssä. Vuonna 2003 aloitin työkykykoordinaattorina, josta siirryin koulutus- ja kuntoutussuunnittelijaksi 2005 kun perustin Innomari Oy:n. Yrittäjänä toimin vuoden 2019 loppuun saakka. Minulla on vahva Pohjois-Suomen ja Kainuun alueen työelämän- ja koulutusmahdollisuuksien tuntemus.​ Koulutukseltani olen ammatin opettaja. Koen asiakastyön mielekkäänä, kun näen suunnitelmien realisoituvan käytäntöön ja voin hyödyntää yrittäjä taustaani.

Pyrin aina tarjoamaan kannustavia, rohkaisevia neuvoja työurien suunnitelmiin. Tartu tilaisuuteen – muutos on mahdollisuus!

Piia Kratch, kehittämispäällikkö / työkykyvalmentaja: Räätälöidän urapolkusi juuri sinulle sopivaksi

Toimin Springhousella työkykyasiantuntijana sekä työkykypalveluiden kehittämispäällikkönä. Työni ytimessä on ihmisten uudenlaisten urapolkujen mahdollistajana oleminen sekä mukana kulkeminen. Työssäni teen asiakastyön lisäksi ammatillisen kuntoutuksen vaikuttavuuteen ja prosesseihin liittyvää kehitystyötä. Haluan olla mukana kehittämässä kuntoutuksen kenttää ja osatyökykyisten työllistämiseen liittyviä palveluita valtakunnallisesti ja edelläkävijänä.

Osaamiseni ytimessä on ihmisten kohtaaminen, kuuntelu sekä yllättävienkin ratkaisujen sekä polkujen löytäminen. Olen työmarkkina-asiantuntija, jolla on vahva osaaminen alueellisesti työllisyyteen ja pätevyyksiin sekä koulutuksiin liittyen. Räätälöidyt polut asiakaskohtaisesti ovat mielestäni parhaita ratkaisuja työhön paluun suunnittelun tueksi. 

Koulutukseltani olen Terveystieteiden Maisteri ja mukana myös Kauppakorkeakoulun, yhteiskuntapolitiikan sekä kaupallisen tuottajan opintoja monipuolisesti. Urallani olen tehnyt paljon ohjaustyötä lasten ja nuorten parissa teemana erityisesti syrjäytymisen ehkäisy ja ryhmädynamiikan vahvistaminen. Samoin kokemusta on kertynyt aikuisten uraohjauksesta sekä yksilö- että ryhmätasolla vuosien ajalta. Nuorempana kokemusta myös vuosien ajan asiakaspalvelutöistä.

Susanna Kokko, työkykyvalmentaja: Yhdessä saamme aikaan suuria asioita 

Toimin työkykyvalmentajana ammatillisen kuntoutuksen asiakkaille Spring Housella. Olen työskennellyt Keski-Suomen keskussairaalalla lasten- ja nuorten kanssa sekä monipuolisesti eri kirurgisilla vuodeosastoilla eri ikäisten asiakkaiden parissa. Esimiestyössä toimin vanhusten ja kehitysvammaisten palveluasumisessa yksikönjohtajana. Olen peruskoulutukseltani sairaanhoitaja YAMK. Ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon erikoistumisena minulla oli johtaminen ja kehittäminen.

Teen juuri tätä valmennustyötä, koska pystyn työlläni vaikuttamaan ihmisten elämänlaatuun ja uuden suunnan löytymiseen työelämässä. Se tekee tästä työstä erittäin palkitsevaa ja antoisaa. Vuorovaikutus ja yhteistyö erilaisten ihmisten kanssa on minulle luontaista ja suurin syy, miksi teen tätä työtä. Tässä työssä ei myöskään ole yhtä samanlaista päivää ja se pitää mielen virkeänä. 

Ammatillinen kuntoutus voi muuttaa elämäsi suunnan, lähde matkaan rohkeasti ja ennakkoluulottomasti. Yhdessä saamme aikaan suuria asioita ja muutoksia juuri sinun elämäntilanteeseesi sopien!

Aila Oikarinen, työkykyvalmentaja, Pohjois-Suomi: Ole avoin muutokselle ja anna itsellesi mahdollisuus!

Tervehdys! 

Olen Aila Oikarinen työkykyvalmentaja/Nuotti-valmentaja, toimipaikkani pääosin Pohjois-Suomi. Innomarilla teen töitä ammatillisen kuntoutuksen parissa työkykyvalmentajana Pyhäjärveltä Rovaniemelle. Springhousessa toimin Nuotti-valmentajana Pohjois-Pohjanmaan alueella.

Olen työskennellyt monipuolisesti kasvatus- ja ohjausalalla viimeiset 21 v. Ennen nykyistä työtäni työkykyvalmentajana olin ammatillisessa oppilaitoksessa hanketyöntekijänä => opinto-ohjaajana/kuraattorina n. 13 v. Koulutukseltani olen sosionomi (amk), yhteisöpedagogi (amk) ja minulla on myös ammatillisen opon ja opettajan pätevyys sekä nuoriso- ja vapaa-ajan ohjaajan opistotutkinto. Ohjaaminen, tukeminen ja ihmisten kanssa työskentely, ovat minulle tärkeitä. Itsekin ammatillisen kuntoutuksen läpikäyneenä (opiskellen maatalon emännästä nuoriso-ohjaajaksi) koen, että minulla on annettavana myös kokemuksen tuomaa arkipäivän asiantuntijuutta


Ole avoin muutokselle ja anna itsellesi mahdollisuus!

Alexandra Malanin, Työkykyvalmentaja:
Oli edessäsi valmis suunnitelma tai vasta tyhjä paperi, yhteistyössä on voimaa!  

Tervehdys!

Toimin Spring Housella ammatillisen kuntoutuksen työkykyvalmentajana. Minulla on yli 10 vuoden työkokemus sosiaali- ja terveysalalta; mm. neurologisesta hoito- ja kuntoutustyöstä, sosiaalisesta kuntoutuksesta, mielenterveystyöstä sekä työhönvalmennuksesta. Koulutukseltani olen sosiaaliseen kuntoutukseen suuntautunut sosionomi YAMK, diakoni ja mielenterveystyöhön suuntautunut lähihoitaja. Erilaiset ihmiset haasteineen ja onnistumisineen sekä yksilöllisten ratkaisujen löytäminen yhdessä asiakkaan kanssa innostavat työssäni eniten. Oli edessäsi valmis suunnitelma tai vasta tyhjä paperi, yhteistyössä on voimaa!

Jaana Bister Kuntoutuspäällikkö/ työkykyvalmentaja:
Työskentelen tässä tehtävässä, jotta asiakkaamme tulisivat kohdatuiksi, eivät ohitetuiksi

Hei! Työskentelen Spring House Oy:ssä kuntoutuspäällikön ja työkykyvalmentajan tehtävissä. Minulla on vankka kokemus kuntoutuspalveluissa toimimisesta, samoin työterveyshuoltotyöstä. Opintoni koostuvat fysio- ja työfysioterapian opinnoista, palveluiden kehittämisestä ja henkilöstöjohtamisesta. Työskentelen tässä tehtävässä, jotta asiakkaamme tulisivat kohdatuiksi, eivät ohitetuiksi. 

Sanna Salminen, toimialajohtaja, työkykypalvelut, Innomari-Spring House oy 

Spring Housessa me uskomme, että vaikka ihmisellä olisi jokin haaste –sairaus, vamma tai muu este – jokaisella on mahdollisuus työhön, kunhan sopiva työ ja tuki löytyvät. Työssäkäynnin mahdollisuus on jokaiselle työhön kykenevälle ja motivoituneelle ihmiselle tärkeä yhdenvertaisuuden kulmakivi. 

Katja Heikkilä, työkykyvalmentaja: Jokaisen ihmisen elämäntilanne on arvokas ja omanlaisensa

Toimin Spring Housella ammatillisen kuntoutuksen työkykyvalmentajana. Koulutukseltani olen kuntoutuksen ohjaaja YAMK ja lisäksi olen suorittanut mielenterveys- ja päihdetyön erikoistumisopinnot sekä kriisi- ja traumatyön opintoja. Työhistoriani koostuu pitkäaikaistyöttömien, mielenterveys- ja päihdekuntoutujien sekä ​heidän perheidensä parissa työskentelystä. ​Työnkuvaani on kuulunut kuntoutuspalveluiden kehittämiseen liittyvät työtehtävät, asiakkaiden etuuksien parissa työskentely, toimintakyvyn arviointi sekä palveluohjaus. Teen valmennustyötä, koska vahvuutenani on löytää vaihtoehtoisia tapoja toimia, enkä luovuta helposti haasteiden edessä. Työssäni pyrin ihmisen yksilölliseen kohtaamiseen ja jokaisen elämäntilanteen näkemisen arvokkaana ja omanlaisena.

Eija Aro, työkykyvalmentaja: Uskon vahvasti, että meillä kaikilla on paikka tässä maailmassa.

Hei! Toimin Spring House Oy:lla työkykyvalmentajan tehtävissä. Koulutukseltani olen yhteisöpedagogi AMK. Olen suorittanut myös työvalmennuksen erikoisammattitutkinnon sekä ammatillisen opettajakoulutuksen. Kiinnostusta on löytynyt matkan varrella myös kasvatustiedettä, sosiaalityötä ja erityispedagogiikkaa kohtaan. Työhistoriani polku kulkee perusnuorisotyöstä työpajakentän, työllisyysprojektien, työllisyyspalveluiden ja uravalmennuksen kautta ammatillisen kuntoutuksen pariin. 

Valmentamisessa minua kiehtoo erityisesti asiakkaan osallisuus oman tulevaisuutensa pohtimiseen. Yksilön ja erilaisuuden kunnioittaminen on tärkeää. Uskon vahvasti, että meillä kaikilla on paikka tässä maailmassa.

Annukka Viikari, työkykyvalmentaja: Uskalla unelmoida! Rakennetaan portaat tavoitteitasi kohti.

Moikka! Toimin Spring Housella työkykyvalmentajana. Koulutukseltani olen sairaanhoitaja ja ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja. Olen työskennellyt lastensuojelussa, lastenpsykiatriassa sekä vaikeaa syömishäiriötä sairastavien kanssa. Olen oppinut, että pienillä asioilla on iso merkitys ja haastavatkin asiat voivat muuttua voimavaroiksi.

Kukaan meistä ei selviä elämässä yksin, vaan kaikki tarvitsevat jossakin kohtaa apua ja tukea. Olen iloinen pystyessäni auttamaan. Jokainen ansaitsee mahdollisuuden ja jokaisessa meissä on vahvuuksia, jotka täytyy löytää toisen avulla. Etsitään yhdessä juuri sinun näköisesi ratkaisu!

 

 

Sari Juslén, Työkykyvalmentaja: Aina on mahdollisuuksia, kun yhdessä mietitään ja tilanteesi mukaisin askelin edetään. Tartu tilaisuuteen, menetettävää ei ole! 

Springhousella työskentelen Nuotti-valmentajana toimialueina Pirkanmaa ja Kanta-Häme. Minulla on vankka perusterveydenhuollon- sekä työterveyshuollon työkokemus. Vahvuuksina lisäksi työllisyyspalveluiden, sosiaalisen kuntoutuksen sekä kuntouttavan työtoiminnan valmennus- ja kehitystyökokemus. 

Koulutukseltani olen Terveydenhoitaja /Sairaanhoitaja AMK, Terveystieteen maisteri, jolla Kuntoutus-, tuki- ja ohjauspalvelujen EA-tutkinto. Viime vuosina olen opiskellut myös työnohjausta. Aiemmalta työuralta on lisäksi koulutus sekä työkokemus liiketoiminnan ja palvelujen kehittämisestä sen eri toimintoineen. 

Valmentajana toimin, sillä koen merkityksellisenä ihmisen auttamisen kohti hänelle itselleen mahdollista sekä mielekästä työelämää, oma yksilöllisyys huomioiden.